• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Visa alla (2)

Brand i flerfamiljshus – en till sjukhus

Publicerad

En person fick föras till sjukhus med brännskador efter en brand i ett flerfamiljshus i Eskilstuna natten till onsdag. Under morgonen har branden tagit ny fart.

Det var vid halv ett-tiden på natten som larmet kom om brand i ett flerfamiljshus. Flera enheter från räddningstjänsten i Eskilstuna och Torshälla åkte till platsen.

– Det var övertänt i ett av fönstren när vi kom fram och det kunde man dämpa ganska fort, säger Frank Granath, inre befäl vid räddningstjänsten.

En man fick föras till sjukhus med brännskador. Han är lindrigt skadad, enligt Mälarsjukhuset.

Polisen misstänker att orsaken till branden är sängrökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöhet är upprättad.

Under morgonen blossade branden upp igen. Vid 11-tiden var brandmännen sysselsatta med att söka igenom fastigheten med värmekamera i jakten på glödbränder.

Under natten brann det med öppna lågor från huset. Foto: Filip Lundh

Bilbrand

Vid samma tid under natten ryckte polis och räddningstjänst ut på ett brandlarm i Mariefred på grund av en bilbrand på en garageuppfart.

”Allt tyder på att någon okänd gärningsman tänt eld på familjens bil. I huset låg familjen och sov men ingen person har kommit till skada”, skriver polisen på sin sajt.

Elden kunde alltså släckas, och polisen har inlett en teknisk undersökning på platsen. Eftersom branden hade kunnat sprida sig till bostadshuset betecknar polisen händelsen i Mariefred som misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer