I maj förra året sköts en 35-åring till döds vid Östra skolan i Katrineholm. Rättegången pågår till och med 20 april. Foto: Pontus Kinnander, SVT

En tredje mordmisstänkt släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen släpptes 36-åringen, som misstänks ha beställt mordet vid Östra skolan i Katrineholm. Han är den tredje personen som släppts ur häktet under ett dygn.

36-åringen misstänks ha anstiftat mordet på sin exfrus nya pojkvän. Efter torsdagens huvudförhandling släpptes han ur häktet.

Advokat Johan Grahn.

– Det är klart att både jag och min klient är nöjda. Men vi har ju inte fått domen än så det är svårt att göra en bedömning om hur utgången kommer att bli. Men hade tingsrätten gjort bedömningen att han skulle dömas för mord hade de inte släppt honom, säger 36-åringens försvarsadvokat Johan Grahn.

”Saknat teknisk bevisning”

Han menar att när de andra två misstänkta släpptes under onsdagen fanns det indikationer på att även hans klient skulle bli frisläppt.

– Jag har uttryckt från början att åtalet har saknat all form av teknisk bevisning. Åklagaren har enbart gått på medtilltalades uppgifter.

”Finns skäl för häktning”

Men chefsåklagare Robert Eriksson anser att tingsrättens beslut att häva häktningen för de tre personerna är omotiverade.

– Det står att skäl till häktning saknas, men de här besluten är inte motiverade. När det handlar om åtalade för allvarliga brott finns det skäl för häktning, säger han.

Rättegången avslutas den 20 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet