Arenachefen om nya restriktionerna: ”Avbokningar varje vecka”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, onsdag, införs de nya restriktionerna som bland annat innebär vaccinationsbevis på mässor med fler än 50 deltagare och minst 10 kvadratmeter yta per person. 

– Vi får hela tiden ställa om. Folk- och kulturmässan i Eskilstuna nu i februari blir digital och då får vi se till att det finns möjlighet och ytor att sända digitalt, säger Camilla Delac, enhetschef arenor och friluftsliv på Eskilstuna kommun.

Från och med den 12 januari gäller nya och hårdare restriktioner. Bakgrunden är en ökad smittspridning och allt fler covidsjuka i vården efter jul- och nyårshelgen. Åtgärderna gäller tillsvidare men kommer att omprövas var 14:e dag.

I Nyköping har det i och med restriktionerna inte varit många avbokningar, med det har kommit in fler förfrågningar om flytt av de större evenemangen som ligger nära i tid, menar Anna Öhrner, kulturprogramansvarig på Nyköpings arenor.

Coronaviruset i Sörmland
Anna Öhrner, kulturprogramansvarig. Foto: Björn Dahlgren

– Det är svårt att planera långsiktigt när det går fram och tillbaka, säger hon.

I Eskilstuna har man anpassat hyrorna efter kapacitet för att underlätta för aktörerna.

– Kan man bara ta in 25 procent av den förväntade publiken har vi 75 procent rabatt på hyran, säger Camilla Delac.

Har Eskilstunaborna några evenemang att se fram emot, som kommer att genomföras? Hör svaret i klippet ovanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet