Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Esbjörn Eriksson bor intill olycksdrabbade Gorsingeholmsvägen i Strängnäs. Hör honom berätta om kravet på cykelbana intill vägen. Foto: SVT

Esbjörn larmade om den farliga vägen två år innan dödsolyckan i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Esbjörn Eriksson krävde redan för två år sedan att det byggs en cykelbana intill Gorsingeholmsvägen där dödolyckan inträffade.

Som Strengnäs Tidning har rapporterat så skrev Esbjörn Eriksson i november 2020 ett medborgarförslag till Strängnäs kommun och krävde en cykelbana intill Gorsingeholmsvägen. Kommunen avslog förslaget med motiveringen att stråk med mer cykeltrafik prioriterades högre.

Det var den 24 november i år som en cyklist i 45-årsåldern misstänkts ha blivit påkörd och omkommit på Gorsingeholmsvägen. Polisen rubricerar det inträffade som vållande till annans död samt samt smitning från trafikolycksplats. Ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

Hör Esbjörn Eriksson berätta om olycksvägen och om kravet på cykelbana.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.