Foto: TT

Eskilstuna får ny tingsrätt – ”Blir möjligt att ha svårare rättegångar”

Publicerad

Eskilstuna kommun lämnade över nycklarna till Myntverkets tidigare lokaler. Planen är att Eskilstuna tingsrätt kommer att kunna flytta dit år 2021.

Under tisdagen lämnade kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson (S), över nycklarna till Magnus Edlund, VD för fastighetsföretaget Stenvalvet som har hand om ombyggnationen av Myntverket.

Säkerheten en viktig fråga

En av anledningarna till att man velat flytta från tingsrättens lokaler på Rademachergatan i centrum har varit säkerhetsfrågorna. I de nya lokalerna kommer man bland annat att bygga en säkerhetskontroll i entrén.

– I och med den sal som kommer att ha förhöjd säkerhet får tingsrätten även en möjlighet att ha svårare rättegångar på ett annat sätt, säger Jimmy Jansson (S).

Flytten sker 2021

Enligt Louise Vinkestjin, projektutvecklare på Stenvalvet, kommer det inte bli några stora förändringar utvändigt på byggnaden.

– Fokus ligger på själva verksamheten som en tingsrätt, så det blir mycket nytt invändigt, säger projektutvecklaren.

Planen är att tingsrätten ska flyttas till de nya lokalerna år 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.