Christina Blomberg är stadsutvecklingsstrateg med fokus på centrum och Eskilstuna kommuns senaste nyförvärv. Hör hur hon vill göra centrum mer attraktivt i klippet ovan. Foto: TT/SVT

Hon ska få Eskilstuna centrum att blomstra igen: ”Nu måste vi tänka nytt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens uppmärksamhet kring butiksdöden i centrala Eskilstuna har nu kommunen anställt stadsutvecklingsstrategen Christina Blomberg för att göra centrum mer attraktivt.

Nyligen kallade kommunens oppositionråd Kim Fredriksson (SD) Eskilstuna för ”en spökstad” och i tisdags berättade butikssäljaren Ludvig Holmberg om situationen i gallerian 21:an där flera av lokalerna gapar tomma. Men nu har kommunen tillsatt en ny tjänst med fokus på stadskärnan för driva utvecklingen framåt.

– Tidigare var handeln den stora motorn för att genera besökflöden till stadskärnorna. Den har inte samma kraft längre, säger Christina Blomberg, kommunens nya stadsutvecklingsstrateg.

Hon menar att vi istället för traditionell shopping måste få in andra verksamheter där man gör saker, som till exempel restauranger.

Hör Christina Blomberg i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet