Kommunen har lyckats vända underskottet på 16 miljoner kronor till plus 149 miljoner kronor. Foto: Johan Pfriem/SVT

Eskilstuna kommuns sparpaket har gett resultat

Publicerad

Enligt Eskilstuna kommun har det sparpaket som man presenterade förra året gjort att man har lyckats vända underskottet på 16 miljoner kronor till plus 149 miljoner kronor.

I den första delårsrapporten som Eskilstuna kommun lämnade i april förra året var prognosen att kommunen skulle gå 16 miljoner kronor back. Ett omfattande sparpaket infördes som bland annat har inneburit inköpsstopp, restriktivitet av anställningar och höjd utdelningsnivå från de kommunala bolagen.

Har gett resultat

Enligt kommunen har sparpaketet gett resultat och man har vänt underskottet på 16 miljoner till plus 149 miljoner kronor. Det budgeterade resultatet för 2019 var 153 miljoner kronor.

Inköpsstoppet har, enligt kommunen, bidragit till sänkta kostnader på 80 miljoner kronor och den höjda utdelningsnivån från bolagen har i sin tur bidragit med totalt 60 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer