Damallsvenskan har fått grönt ljus att starta igen – men inför tomma läktare. Hör forwarden Loreta Kullashi berätta om känslorna inför det i klippet ovan. Foto: SVT/Frida Johansson

Eskilstuna United om beskedet: ”Truppen är redo”

Publicerad

Där kom beslutet som damerna i Eskilstuna United har väntat på: Damallsvenskan har fått grönt ljus att dra igång den 27 juni. Men Eskilstunalaget kommer få behöva spela sina hemmamatcher inför tomma läktare.

Beskedet att damallsvenskan och all annan idrottsverksamhet i Sverige fått grönt ljus att starta igen lämnades på en presskonferens av bland andra idrottsminister Amanda Lind (MP) under fredagsmorgonen.

För damerna i Eskilstuna United innebär det att en lång försäsong nu börjar närma sig sitt slut, då serien drar igång om två veckor.

Under fredagens träning delade lagkaptenen Felicia Rogic och forwarden Loreta Kullashi med sig av sina förväntningar inför den kommande säsongen och om sina känslor inför att få börja tävla igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet