Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisens hund markerade på flera ställen i salongen för sperma. Efter dom funderar både åklagare Jessica Wenna och den dömda kvinnans advokat Thomas Jönsson på att överklaga domen. Foto: PolisenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Eskilstunakvinna döms till fängelse efter sexbrottshärva

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som stått åtalad misstänkt för grovt koppleri i Eskilstuna kommun döms till fängelse. Tingsrätten slår fast att kvinnan ska ha drivit en bordellverksamhet där ett stort antal män ska ha köpt sex.

Det var i början av sommaren som polisen slog till mot  en massagesalong i Eskilstuna kommun. En kvinna i 40-årsåldern greps på plats misstänkt för grovt koppleri. Enligt åklagaren har kvinnan bedrivit en bordellverksamhet och misstankarna sträcker sig från början på 2018 fram till juni i år. 

Många sexköp

Under tillslaget greps även en handfull män, men enligt åklagaren ska minst 100 män ha köpt sex på salongen. Och flera av dem misstänks för att ha köpt sex på salongen ett flertal gånger. 

Kvinnan har nekat till brott och menar att hon inte har varit medveten om att det har sålts sexuella tjänster på salongen.

Klart att salongägaren kände till sexköpen

Tingsrätten menar dock att det är klarlagt att hon varit medveten om det. Bland annat eftersom en man berättat att hon förklarat att det går att köpa sexuella tjänster på salongen, att det finns vittnesuppgifter om kondomer i lokalerna och att pengar förts över till kvinnans privata konto vid tidpunkter då hon befunnit sig i lokalen och alltså måste ha haft koll på var pengarna kommer ifrån.

Tingsrätten dömer därför kvinnan till två års fängelse. Hon döms även till näringsförbud i fem år.

Grovt brott

Anledningen till att kvinnan döms för grovt koppleri och inte koppleri av normalgraden är att tingsrätten menar att verksamheten bedrivits ”i större omfattning”.

Enligt domen har det varit fråga om tillfälliga sexuella förbindelser vid åtminstone 125 tillfällen.

Inte utnyttjat andra ekonomiskt

Däremot håller inte rätten med åklagaren om att den dömda kvinnan ekonomiskt utnyttjat de kvinnor som sålde sex på hennes salong. En av nämndemännen i rätten är dock skiljaktig och menar att kvinnan visst utnyttjat de andra personerna ekonomiskt.

Eventuell överklagan

Åklagare Jessica Wenna säger att hon funderar på att överklaga domen. Bland annat på grund av att kvinnan dömts till ett för lågt fängelsestraff.

Kvinnans advokat, Thomas Jönsson, kommer å sin sida tala med kvinnan om att eventuellt överklaga domen till hovrätten för att försöka få hans klient frikänd.

I klippet berättar åklagare Jessica Wenna och advokat Thomas Jönsson om sin respektive syn på domen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer