Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mälardalens studenkår har äntligen fått en ny samlingsplats. Hör kårens näringslivsansvarige Laila Alias berätta om framtiden för kårhuset. Foto: Mattias Gunnarsson/SVT

Här är Eskilstunas nya kårhus: ”Ska vara ett väldigt aktivt hus”

Uppdaterad
Publicerad

Mälardalens studentkår har förvandlat den gamla nattklubben i centrala Eskilstuna till ett modernt kårhus. Där ska alla studenter känna sig välkomna. Men studentfesterna får vänta, alkoholtillstånd saknas än så länge.

Det tjusiga vita huset på JA Selanders gata som varit både skola och nattklubb tidigare har fått en ny hyresgäst. Mälardalens studentkår har tagit över lokalerna. På måndagen invigdes det nya kårhuset med bandklippning och konfetti.

-  Vi vill att det här ska vara attraktivt för våra studenter och att de ska komma hit, säger Laila Alias som tagit paus från studierna för att jobba som näringslivsansvarig hos Mälardalens studentkår och har lagt ned mycket arbete för att få till den nya samlingsplatsen.

Alkoholtillstånd i januari

Enligt Laila Alias finns planer på att utveckla kårhuset framåt. Idag finns det ett café i bottenvåningen, men tanken är att det ska bli en fullt fungerande bar och en festvåning en trappa upp. Än så länge finns det inget alkoholtillstånd på plats.

– Som det ser ut idag så får vi alkoholservering i januari så det håller vi tummarna för, säger Laila Alias.

Hör Laila Alias och studenten Lukas Semmelhack berätta om hur det är att vara student i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.