En av personerna som drabbades av onsdagens explosion i Strängnäs är släkt med den person som bor i huset i Stallarholmen som råkade ut för en liknande incident i februari.

Familjeföretaget tidigare utsatt för branddåd

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagens attentat mot en villa i Strängnäs har kopplingar till en tidigare explosion vid en villa i Stallarholmen, och två brandattentat mot ett företag i en annan kommun.

Ingen skadades vid explosionen vid en villa i Stallarholmen i februari tidigare i år. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

En av personerna som bor i Strängnäsvillan är släkt med en av personerna i Stallarholmen. Men om händelserna kan vara specifikt riktade mot individerna i fråga vill inte polisen uttala sig om.

Gängkriminalitet i Strängnäs

– Vi kommenterar inte den delen i nuläget. Det har inte ens gått tio timmar sen det hände så sambanden mellan olika brott är alldeles för tidigt att börja prata om, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Även ett företag i Södertäljetrakten som drivs av familjen har tidigare blivit utsatt för brandattentat vid två tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Mer i ämnet