Kaninen på bilden har inte med händelsen att göra. Arkivbild. Foto: TT

Familjens kanin Stampe blev halshuggen

Uppdaterad
Publicerad

En okänd person tog sig in på en familjs villatomt i stadsdelen Brandkärr i Nyköping – och halshögg deras kanin under natten till lördagen.

Det var Sörmlands Nyheter som var först med att rapportera om händelsen. Buren, där kaninen Stampe hade sitt hem, stod utomhus.

– Det var min pappa som var husvakt. Han berättade vad som hade hänt. Han sa att den var död och att någon skurit halsen av den, säger Maria Norén som är mamma i familjen.

Huvudet på kaninen saknades och bara kroppen låg kvar i buren. Familjen var inte hemma utan befann sig på utlandsresa i USA. De fick veta om den hemska händelsen under lördagen. Troligen blev Stampe dödad under natten.

– Alla är jätteledsna förstås. Barnen är helt förstörda. Och att det hänt på just ett sånt här sätt också, säger Maria Norén.

Vad tänker du kring gärningsmannen?

Jag kan inte ens tänka mig att någon gjort så här över huvud taget. Det är sorgligt, säger hon.

Händelsen är polisanmäld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.