Misstänkt grov misshandel på krog i Trosa

Uppdaterad
Publicerad

En man slogs blodig och medvetslös och ytterligare en skadades efter krogbråk i Trosa under lördagsnatten. Nu misstänks fem gärningsmän för grov misshandel.

Det var vid 01.25-tiden som polis larmades till en krog i centrala Trosa. Där ska fem män, alla i 20- till 25-årsåldern, ha misshandlat två män i 40- och 45-årsåldern.

– Den ena mannen ska ha tappat medvetandet och blött ordentligt från ansiktet vilket gör att vi se på det som grov misshandel. Den andra mannens skador är inte lika allvarliga men han ska också ha skadats, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Den allvarligt skadade mannen fick föras till sjukhus med ambulans.

Fem gärningsmän hemmahörande i Stockholm

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen hunnit lämna i bil. Vittnen hade sett bilens registreringsnummer och polisen kunde stoppa den bara några minuter efter larmet.

De fem personerna i bilen, alla hemmahörande i Stockholmstrakten, greps misstänkta för grov misshandel. De anhölls under söndagsförmiddagen.

Enligt polisen är uppfattningen att gärningspersonerna och offren inte kände varandra.

– Några av de misstänkta är tidigare dömda för brott, exempelvis narkotikabrott och brott mot knivlagen, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.