Det händer många roliga saker i Sörmland kommande helg. Foto: SVT

Festlig helg väntar i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Det väntar en fullspäckad helg med underhållning, musik, marknader och festivaler i Sörmland.

Här är lite av det som händer i Sörmland under helgen:

Eskilstuna

Little Jinder, Petter, Pernilla Andersson och Plura med flera uppträder på Strömsholmen i Eskilstuna när det är Eskilstuna Parkfestival med start på torsdag. Festivalen håller på i tre dagar och förutom musik kommer det finnas knallar och tivoli.

Nyköping

På fredag startar Nyköpings festdagar som bjuder på tivoli, marknad och musik. Bland annat kommer Pontus och Amerikanerna samt Nyköpings egna melodifestivalstjärna Anna Bergendahl uppträda.

Katrineholm

Katrineholm bjuder på evenemang en hel vecka med start på lördag. Något man kan uppleva på lördagen är exotisk musik och dans från olika kulturer när det är Mångkulturell festival vid Stadsparken. På söndagen kan man spana in bilar när det är dags för bilkortege.

Vingåker

I Vingåker kommer det vara en prideparad på lördag. Paraden startar klockan 15 vid Vingåkers kommunhus och går sedan genom centrum.

Strängnäs

I Strängnäs blir det aktiviteter för hela familjen under söndagen när det är Strängnäs familjedag. En av aktiviteterna är ett springlopp för barn. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.