Föräldern om att flera förskolor stänger i Eskilstuna: ”Kan bli bökigt”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen beslutade Eskilstuna kommun att stänga flera förskolor efter att frånvaron bland personalen ökat från drygt 17 procent på fredagen till 23 procent på måndagen, meddelar kommunen.

Smittspridningen i Sörmland fortsätter öka lavinartat vilket lett till att förskolan och andra kommunala verksamheter i Eskilstuna drabbats av personalbrist. Kommunen höjer därför beredskapen och har i nuläget fattat beslut om att tillfälligt stänga sju förskolor.

”Håll barnen hemma”

I ett pressmeddelande publicerat på kommunens hemsida vädjar förskolan till alla vårdnadshavare som har möjlighet att hålla sina barn hemma att göra det. Kommunen försäkrar dock att alla barn med föräldrar med samhällsviktiga funktioner samt barn i behov av särskilt stöd kommer att få fortsatt barnomsorg.

Hör föräldrarna Amanda Skog och Jessica Malmqvist som har barn på Edlingevägens förskola, som stänger imorgon, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.