Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stenberg

Tre bränder i Brandkärr i Nyköping – fyra personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen brann det i princip samtidigt i tre trapphus i Brandkärr. Polisen misstänker att bränderna har varit anlagda.

På lördagen inkom flera larm om bränder i Brandkärr. Klockan 22.40 började det brinna i en trappuppgång, åtta minuter senare uppstod ytterligare en brand i en annan trappuppgång och 22.55 larmades räddningstjänst om en brand i en tredje trappuppgång.

– Det här är en allvarlig händelse. Det är fullt utvecklade bränder som vi talar om och det har funnits en spridningsrisk, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Fyra personer, tre män och ett barn, fick föras till sjukhus efter att ha andats in rök.

Enligt Anefur gör det faktum att bränderna startade nära varandra, både i tid och rent geografiskt, att polisen misstänker att det finns ett samband.

– Det är svårt att inte koppla ihop de här händelserna, säger han.

Under natten har polisen genomfört tekniska undersökningar och genomfört ett flertal vittnesförhör.

– Vi har gott om material att arbeta med. Det svårt för mig att kommentera mer. Det råder strikt förundersökningssekretess i de här ärendena för att vi ska kunna nå framgång.

Bränderna rubriceras som grov mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt person gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.