Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En bil snurrade runt och hamnade på taket vid avfarten Bergshammar på E4. Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor i Sörmland – räddningstjänsten varnar för svart is

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen inträffade fyra trafikolyckor i Nyköpings- och Trosatrakten. Nu varnar räddningstjänsten för halka och förrädisk svart is.

– Vi har fått indikationer på att det ska vara väldigt halt under morgonen. Det är halt och vi har haft fyra trafikolyckor. Våra brandbilar har rapporterat in att det finns svart is, säger Daniel Lundin, operativ chef vid räddningstjänsten.

Vad innebär det?

– Det är is men den är tunn och väldigt svår att se och man upptäcker det ofta först när man gör en hastig manöver som att försöka stanna. Förhoppningsvis försvinner det nu när morgonsolen kommer fram.

Polisen uppmanar trafikanterna att sänka farten och hålla extra långa avstånd.

Fyra olyckor inom loppet av en timme:

  • Klockan 06.37 körde en bil av vägen på väg 838 vid Kisselbro mellan Vagnhärad och Gnesta utanför Trosa. Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha behövt uppsöka vård.
  • Klockan 06.42 snurrade en bil runt på väg 53 mellan Nyköping och Oxelösund och körde in i mitträcket.  Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Oxelösund. Enligt räddningstjänsten fick en person föras till sjukhus för kontroll.
  • Klockan 06.44 fick räddningstjänsten larm om en singelolycka på E4 vid Tystberga. En bil åkte av vägen som hölls avstängd efter olyckan. Nu ska det dock vara fritt fram. En person fick föras till sjukhus men skadeläget är oklart.
  • Klockan 07.26 larmades räddningstjänsten till avfarten Bergshammar på E4 strax söder om Nyköping där en bil slog runt och hamnade på taket. När räddningstjänsten kom fram till platsen påbörjades arbetet med att få ut personen ur bilen. Strax innan klockan åtta var personen ur bilen och togs hand om av vårdpersonalen. Skadeläget är oklart. Avfarten var avstängd i ungefär en timme men nu ska det vara full framkomlighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer