Flicka knivskar sina föräldrar – anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i tonårsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök efter att hon knivskurit sina föräldrar i Nyköpings kommun. Föräldrarna är allvarligt skadade.

– Ärendet är udda givetvis. Det kommer ta sin tid innan vi vet något om bakgrund och motiv, säger polisen.

Polisen fick larmet 03.56 natten mot lördag.

– Larmet kom via 112 och det framkom att platsen är en bostad där mamman, pappan och flickan bor, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen.

Motivet är okänt

Flickan misstänks ha knivskurit sin mamma och pappa på flera ställen på kroppen. Föräldrarna fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.

Motivet bakom flickans attack mot föräldrarna är ännu okänt.

– Den misstänkta är anhållen och finns på polisstationen. Vi behöver kontrollera hennes psykiska och fysiska mående, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen Region Öst

Förhör ska hållas

Polisen höll inledande förhör med pappan och dottern under lördagen men det är ännu inte klarlagt hur det hela har gått till.

– Vi kommer att hålla ingående förhör under eftermiddagen med både föräldrarna och dottern, säger Åsa Willsund.

Det är bara familjen som har sett händelseförloppet, enligt polisen som inte vill svara på om det fanns fler familjemedlemmar i bostaden förutom den misstänkta flickan och föräldrarna.

Kniv tagen i beslag

Bostaden var avspärrad under lördagen och polisen genomförde en teknisk undersökning. En kniv som misstänks ha använts vid mordförsöket har tagits i beslag. Polisen har även knackat dörr i området för att förhöra eventuella vittnen.

Det är i nuläget oklart hur flickan ställer sig till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.