Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olyckan på flygfältet utanföra Trosa. Foto: Pontus Stenberg

Olycka på flygfältet i Trosa

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan står på nosen på flygfältet utanför Trosa. Vad som har hänt är ännu oklart, men enligt räddningstjänsten ska de två personerna som befann sig i planet själva ha tagit sig ut.

Larmet om olyckan kom vid halv två-tiden på fredagen.

– Det var något som hände när de skulle starta planet, men vad som har hänt vet vi inte, säger Fredrik Hermansson, biträdande flygräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Polisen skriver på sin hemsida att planet havererade strax efter start. En anmälan om vårdslöshet i flygtrafik kommer att skrivas och planet har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Ett mindre plan

Enligt Sörmlandskustens räddningstjänst har personerna kontrollerats av ambulanspersonal.

– Det handlar om ett mindre flygplan och det läcker inget bränsle. Vad som har kommit till min kännedom ska det inte heller handla om några allvarliga personskador, säger Magnus Gertner på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.