• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Flyttkaos att vänta när Kullbergska sjukhuset byggs om

Publicerad

Bättre tillgänglighet, bredare vårdutbud och moderna lokaler med både bibliotek och apotek. Det ska bli resultatet när Kullbergska sjukhuset står ombyggt och klart 2021. Men medan ombyggnaden pågår väntas flyttkaos, både för personal och patienter.

– Det här handlar om god planering tillsammans med personalen, så att vi tänker till hur vi kan göra det här på bästa sätt för att det inte ska drabba våra medborgare, säger Birgitta Barkne Nilsson, verksamhetschef för Kullbergska sjukhuset.

Eftersom verksamheten ska vara igång under ombyggnadstiden kommer det att bli en flyttkarusell när olika verksamheter måste evakueras under olika perioder.

Extra besvärligt för patienterna

Även om man kommer att försöka skylta och informera noggrant, så att patienterna ska hitta dit de ska, så befarar Birgitta Barkne Nilsson att det kommer att kunna bli lite extra besvärligt för patienterna under ombyggnadstiden.

– Det krävs ett minutiöst planerande så att vi får karusellen att gå ihop. Men vi ska få ihop det, lovar hon.

Kommer att be om förståelse

Det kommer även att bli kännbart för personalen.

– Jag tror det kommer att bli jobbigt för dem stundtals, och vi kommer att be om förståelse. Men jag hoppas verkligen att alla tycker det här är jättebra för Kullbergska och för våra patienter och medborgare att få den här utbyggnaden, säger Birgitta Barkne Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer