Akrivbild. Foto: TT

Förberedelse till brand på flyktingboende i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att någon förberett en brand vid ett asylboende i Strängnäs kommun. Och det är inte första gången ett boende i trakten blir utsatt.

Det var på söndagsmorgonen som personal på ett boende för ensamkommande flyktingungdomar upptäckte att någon sprutat tändvätska över grillkol intill en vägg.

– Det har inte brunnit. Det rör sig snarare om en form av förberedelse, säger Lars Franzell, chef på polisens grova brottsrotel.

– Förmodligen är det i syfte att skrämma de som bor där.

Inga misstänkta

I nuläget finns inga misstänkta för brottet. Enligt Franzell kommer man samla ihop de uppgifter som finns och titta på resultaten från den tekniska undersökningen.

Och det är inte första gången som hem för ensamkommande blir utsatt för brandattentat.

Samma trakt

– Sådant här har hänt tidigare i samma trakt i Strängnäs kommun. Då har man lagt ut trasor med brandfarlig vätska på, säger Franzell.

Ett planerat asylboende i Åkers styckebruk blev även nedbrunnet i slutet av mars. Enligt polisen var även den branden anlagd. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.