Föreningar slår larm om otrygghet i Munktell efter misshandeln

Publicerad

Efter att en 15-årig pojke misshandlats av ett ungdomsgäng i Munktellområdet och andra händelser har oron bland föräldrar och föreningar i området ökat. Nu har Sörmlandsidrott och Ung Fritid Eskilstuna kallat till ett möte för att diskutera frågan.

– Man blir arg, säger Lena Rehnholm, områdeschef för Ung Fritid Eskilstuna.

För en vecka sedan misshandlades en 15-årig pojke när han var på väg till en träning.

Kallat till möte

15-åringen hade fått skjuts av sin pappa till Munktellarenan. När han gick in i entrén misshandlades han av ett ungdomsgäng som också försökte råna honom.

Efter den senaste misshandeln och flera fall av skadegörelse har föreningar i området känt en oro. Därför har Sörmlandsidrott och Ung Fritid Eskilstuna kallat till ett möte nu på måndag för att diskutera frågan.

Satt in extra bevakning

Ungdomsverksamheten Verkstan som funnits i Munktellarenan sedan maj 2018 har ökat upp bemanning under kvällstid. Kommunen har även satt in extra bevakning av Securitas i området.

– Jag upplever inte att den här otryggheten har förekommit tidigare utan det blir så när det inträffar händelser, säger hon.

Men hur ska man göra för att fånga upp ungdomar?
–  Det allra bästa är att alla ungdomar blir delaktiga och vi får med de i olika aktiviteter. Tyvärr ser inte verkligen ut så men vårt uppdrag är att jobba främjande, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer