Företagaren begärde avdrag för konferensresor till exotiska destinationer, men Skatteverket anser att det i själva verket har rört sig om privata resor. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Företagsledare krävs på 3,4 miljoner av Skatteverket

Publicerad

Misstänkta falska fakturor och avdrag för vad Skatteverket anser var privata jaktresor och semestrar till exotiska resmål. Nu kräver myndigheten en sörmländsk företagsledares bolag på drygt 3,4 miljoner kronor.

Vid granskningen av bokföringen kom Skatteverket fram till att företagsledaren gjort femton utlandsresor till bland annat Mauritius, Namibia och Förenade arabemiraten och därefter krävt avdrag för flygbiljetter, hotell och jaktsafari.

Inga utomstående var med

På en del av resorna har företagsledaren själv varit den enda deltagaren, andra gånger har han rest tillsammans med affärsbekanta eller ihop med sin sambo.

Mannen själv hävdar att en hel del av resorna var ”testresor” han var tvungen till att göra för att undersöka ett nytt resmål för bolagets kunder. Det är en förklaring som Skatteverket inte köper och kräver att bolaget ska betala 900 000 kronor.

Misstänker osanna fakturor

Myndigheten fick nys om företagets resor vid en kontroll av ett annat av företagsledarens bolag, där de misstänker en rad betalningar med osanna fakturor. I det ärendet krävs den sörmländska företagsledaren på 2,9 miljoner.

Företagsledaren har möjlighet att överklaga Skatteverkets beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer