Förskolansdag firades i Rinmansparken i Eskillstuna. Foto: Alexander Weimar/SVT

Förskolebarn lärde sig matte via grodhopp och lekar

Publicerad

På torsdagsmorgonen fylldes Rinmansparken i Eskilstuna av förskolebarn. Elever på Rinmans gymnasiums barn- och fritidsprogram firade förskolans dag för fjärde året i rad.

På flera håll i länet firades förskolans dag och i Eskilstuna anordnade elever från Rinmans gymnasium aktiviteter åt förskolebarn i Rinmansparken.

– I år är temat för dagen matematik. Därför har vi olika stationer anordnade där förskolebarnen får lära sig att räkna och så. Det kan till exempel vara en station där man gör grodhopp och så ska man räkna hur många hopp man gör, säger Julia Lundin, en av eleverna bakom årets projekt.

Över 300 förskolebarn

Förskolor från hela stan hade kommit till parken för att delta i aktiviteterna. Förutom att barnen fick lära sig saker blev det även lek i de olika karusellerna och gungorna som finns i parken.

Tur med vädret

Allt ska ha gått enligt planerna för gymnasieeleverna och det var flera nöjda förskoleelever och lärare på plats i parken.

– Jag tycker allt har gått jättebra. Vi hade lite olika komplikationer men allt löstes snabbt och bra. Sen har vi ju även haft strålande väder, säger Viktor Leander, en av eleverna bakom projektet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.