Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fortsatt brist på sommarvikarier till äldreomsorgen i Nyköping

Publicerad

Med bara några dagar kvar till midsommar saknas det fortfarande sommarvikarier till äldreomsorgen i Nyköpings kommun. Ett 30-tal av de mer kvalificerade jobben behöver nu tillsättas snabbt.

I början av maj rapporterade SVT Nyheter Sörmland senast om problemen med att tillsätta sommarvikariaten. Äldreomsorgschefen Mattias Carlsson sade då att det upplevs som svårare jämfört med tidigare år att rekrytera.

En månad senare återstår flera befattningar att tillsätta och kommunen har bland annat gått ut med en vädjan till arbetssökande på sin hemsida gällande de kvarvarande tjänsterna.

Enligt den rekryteringsansvariga enhetschefen Inga-Lill Gustavsson så kan ett av skälen till rekryteringsproblemen vara att många ungdomar nu väljer andra typer av jobb i spåren av de lyfta pandemirestriktionerna.

I klippet: Inga-Lill Gustavsson berättar vilka typer av tjänster som återstår att tillsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.