Fotbollsstjärnan Sebastian Larsson skänker tillsammans med frun Tina Larsson matlådor till anställda på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Foto: SVT

Fotbollsstjärnan Sebastian Larsson stöttar vårdpersonalen: ”Kan väcka en idé”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Sebastian Larsson skänker tillsammans med frun Tina Larsson matlådor till anställda på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Ett sätt för paret att stötta den hårt ansatta personalen inom vården. Över hundra matlådor har det blivit så här långt.

– Vi har kört i ett par dagar nu och fortsätter den här veckan, så får vi se vad som händer, säger Eskilstunabon Sebasitan Larsson.

Sebastian Larsson, till vardags i allsvenska AIK, och frun Tina funderade på vad de kunde göra för att bidra under coronakrisen.

De kontaktade en lokal restaurang och frågade om de kunde hjälpa till med att ge matlådor till personalen på Mälarsjukhuset. Den första matleveransen gjordes under måndagen och de kommer att fortsätta skicka luncher till personalen på sjukhuset.

Coronaviruset i Sörmland

”Kan väcka en idé”

Sebastian Larsson lade ut bilder från insatsen i sociala medier.

– Det här handlar inte om oss men anledningen till att jag visade upp det var för att det möjligen kan väcka en idé hos någon annan om att också hjälpa till. Det finns många människor som redan gör massor men det kan inte bli för många som hjälper till i så här svåra tider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet