Foto: Björn Gustavsson/SVT

Framsteg i mordutredningen

Publicerad

Utredningen av det misstänkta mordet i Strängnäs förra veckan har gått trögt. Men nu har polisen fått kontakt med en person som kan ha information om händelsen.

Förra veckan hittades en svårt skadad man på en parkering i Strängnäs. Mannen fördes till sjukhus men dog några dagar senare av sina skador.

Försökt få kontakt med man och kvinna

Polisen utreder fallet som misstänkt mord men har inte velat avslöja något om vad som får dem att misstänka brott. Två personer, en man och en kvinna, knackade på hos ambulansgaraget i Strängnäs och uppmärksammade personalen där på den skadade mannen.

Polisen har sedan dess försökt att komma i kontakt med paret, men utan framgång.

LÄS MER: Misstänkt mord i Strängnäs

Nu kan dock ett genombrott ha gjorts. Enligt uppgifter från polisen har man fått kontkat med en person som förhoppnings ska kunna ge dem mer information om händelsen.

Vill inte kommentera

Förundersökningsledare Eva Tördahl är dock mycket förtegen. Om det är någon av mannen och kvinnan som man fått kontakt med vill hon inte säga.

– Jag kommenterar inte detaljer i utredningen, säger hon.

Är personen på något sätt misstänkt?

– Jag kommenterar som sagt inte utredningen.

Är det inte konstigt att man larmar om en skadad man och sedan håller sig undan polisen?

– Det kan finnas många skäl till det.

Väntar på rättsläkaren

Den avlidne mannen, som var 60-årsåldern och boende utanför Sörmland, har obducerats och polisen väntar nu på rättsläkarens utlåtande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.