Fredrik Bernhardsson har varit i klubben sedan 2020 – men nu lämnar han United. Foto: SVT

Fredrik Bernhardsson slutar som tränare för Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre år lämnar nu tränaren och sportchefen Fredrik Bernhardsson Eskilstuna United.

– Det har varit en lärorik period i mitt fotbollsliv som jag alltid kommer bära med mig, säger Fredrik Bernhardsson i ett pressmeddelande.

Bernhardsson kom till Eskilstuna United inför säsongen 2020 och var under två år assisterande tränare. Förra året blev han ny huvudtränare – men väljer nu att lämna klubben och flytta hem till Uppsala.

Beskedet kommer under en osäker period för klubben, som under året haft problem med sin ekonomi. Och även om budgeten inför nästa år är ordnad har man ännu inte fått klartecken från Elitlicensnämnden om föreningen kommer att få spela i damallsvenskan.

– Trots en ekonomi i balans finns det fortfarande osäkerhetsfaktorer, som att beskedet från Elitlicensnämnden dröjer, vilket i sin tur gör det svårt att skriva kontrakt med såväl spelare som ny tränare. Vi får ta en sak i taget och nu behöver vi prata ihop oss om ledarstaben till att börja med, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.