Fredrik Olovsson (S) kan komma att leda Sörmlandsdistriktet. Se honom i klippet. Foto: Foto: Privat

Fredrik Olovsson (S) stark kandidat till ordförande i Sörmlandsdistriket

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Olovsson är valberedningens kandidat och kongressen kommer med all sannolikhet utse honom till ny distriktsordförande den 4 april.

Fredrik Olovsson, 46 år, har en lång politisk karriär med fokus på ekonomin. Han är riksdagsledamot sedan 2002 och förra året utsågs han till Finansutskottets ordförande. Om Fredrik Olovsson också väljs att leda Sörmlandsdistriktet kommer han att svinga tre ordförandeklubbor eftersom han också är ordförande för Katrineholms arbetarekommun.

– Jag kommer nog att lämna en ordförandepost.

Vilken?

– Jag kommer inte att vara ordförande för socialdemokraterna i Katrineholm om jag blir ordförande i partidistriktet.

Märkbart nöjd

Han fick beskedet i går, torsdag, att han är valberedningens kandidat till ordförandeposten och det är en märkbart nöjd Fredrik Olovsson som SVT möter på Åsa folkhögskola där Sörmlandsdistriktet håller styrelsemöte.

– Jag är väldigt sugen på att utveckla socialdemokratin här i Sörmland.

Hur då?

– Jag tror att det handlar om att våra medlemmar i samarbete med andra delar av samhället är med och utvecklar politiken som tar oss framåt. Vi behöver fler i arbete, vi behöver utveckla klimatet. Vi behöver också ta vara på den kraft som finns i Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.