Frikänns från delaktighet i knivrån i Eskilstuna

Publicerad

En man i 20-årsåldern, som misstänkts för att ha varit delaktig i ett rån i Eskilstunastadsdelen Lagersberg, frikänns av Eskilstuna tingsrätt.

Det var i december som en familj utsattes för ett väpnat rån i sin lägenhet i Lagersberg. Maskerade män hotade familjen med kniv och misshandlade pappa och en son i yngre tonåren innan de försvann med elektronikprylar och flera tusen kronor i kontanter.

Ville låna toaletten

En man i 20-årsåldern greps kort efteråt i lägenheten och anhölls senare misstänkt för delaktighet i rånet.

I förhör har pappan sagt att 20-åringen är en ytlig bekant som ringt på dörren och bett om att låna toaletten. Medan de stod i dörröppningen ska de tre maskerade männen ha trängt sig in i lägenheten.

Döms för rattfylleri

Enligt åtalet ska mannen ha agerat i samförstånd med rånarna, men Eskilstuna tingsrätt finner inte att det är bevisat. Tingsrätten konstaterar att det saknas teknisk bevisning för att mannen var inblandad i den påstådda brottsplanen.

”Åtalet är därmed inte ställt utom rimligt tvivel utan ska ogillas”, skriver tingsrätten i sin dom och frikänner mannen från åtalspunkterna rån och rånförsök.

Däremot döms mannen till dagsböter för en rad andra brott, bland annat rattfylleri och narkotikainnehav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.