Fröken Elvis taggade inför sin tredje sommarturné

Publicerad

Fröken Elvis har gett sig ut på sommarturné. Vi träffade bandet i ett hus i centrala Flen där de fem bandmedlemmarna repeterade inför turnén som är den tredje i ordningen.

– Det ska bli kul. Den här gången startar turnén i Finland faktiskt, säger Camilla Fritzén, sångare i bandet.

De fem i bandet träffades när de gick på Musikhögskolan. Det var där  de började översätta Elvislåtar till svenska och det är det som blivit deras grej, fast de skriver egna låtar också.

Akustisk vispop

Bandet framför Elvis låtar på sitt eget vis. De beskriver det själva som akustisk vispop med en touch av jazz.

Första skivan släppte de 2015 och den andra i år.

Vilka kommer till era konserter?

– Det är både barn som har med sig sina föräldrar, och mor- och farföräldrar. Det är väldigt blandat, det passar alla åldrar, säger Sanna Andersson, kontrabasist.

”Ska kännas aktuella”

Vilken Elvislåt skulle ni inte översätta?

– Return to sender har vi försökt med. Den handlar om en brevbärare och det var väldigt svårt. Det känns inte som 2017 . Vårt mål är ju att texterna ska kännas aktuella idag och det gäller även låtar som vi gör själva, allting måste hänga ihop, säger Camilla Fritzén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.