Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larmet om branden i det gamla stationshuset i Sparreholm kom vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det redan kraftigt i ena delen av huset. Foto: Pontus Stenberg

Fullt utvecklad brand i gamla stationshuset i Sparreholm

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand härjade i den gamla järnvägsstationen i Sparreholm i Flens kommun under tisdagskvällen.

Larmet om branden kom strax innan klockan 17 på tisdagseftermiddagen. När räddningstjänst och polis kom till platsen brann det redan kraftigt i den ena delen av huset.

Den delen ansågs tidigt vara bortom räddning och taket har rasat in, enligt räddningstjänsten. Till en början hoppades man kunna rädda den andra delen, men efter ett par timmar tog sig branden även i taket där.

Inte längre fara för tågtrafiken

Vid 21.30-tiden ser läget lugnare ut på platsen, även om det fortfarande brinner lite i huset.

– Väggarna på huset kommer stå kvar, säger Daniel Lundin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Man arbetade även under kvällen för att se till att branden inte påverkade kontaktledningarna vid de intilliggande järnvägsspåren, men senare kunde man meddela att det inte längre var någon fara för stambanan.

Oklart hur branden startade

Ingen person ska ha varit kvar i byggnaden, som enligt räddningstjänsten var övergiven.

– Vi har sökt igenom byggnaden så gott vi kunnat och det finns inget som tyder på att någon befann sig i den, säger Daniel Lundin.

Det är ännu oklart hur branden uppstått. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, för att kunna utreda händelsen. Ingen person är i nuläget misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.