Hör räddningsledaren Tobias Wingemark berätta om branden på plats. Foto: SVT/Maria Lapenkova

Brand i företagshotell i Eskilstuna misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 9.30 på fredagen som polis och räddningstjänst larmades till en brand i ett företagshotell i Lagersberg i Eskilstuna. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd, och har upprättat en anmälan om mordbrand.

När räddningstjänsten kom till platsen pågick en fullt utvecklad brand i ett utrymme i kontorsdelen företagshotellet, som har verkstadlokaler på undervåningen och kontor på övervåningen. Branden kunde släckas relativt snabbt. 

– Våra rökdykare lyckades släcka branden, så den spreds inte vidare. Vi kontrollerade också så att det inte spreds i väggar och tak, säger Lina Toth, samordnare på räddningstjänsten.

Polisens tekniker undersökte brandplatsen under fredagen.

Enligt Lina Toth fanns det inga människor i lokalen när räddningstjänsten kom till platsen, men en person som gick in i byggnaden medan branden pågick fick ambulansvård på plats efter att ha andats in rök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.