Kraftig brand i lägenhet i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna kraftigt i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Råbergstorp i Eskilstuna vid lunchtid på tisdagen. Lågor slog ut från balkongen och det fanns en risk för att branden skulle sprida sig, men vid halv två-tiden var läget under kontroll.

Strax innan klockan halv ett kom larmet om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Råbergstorp i Eskilstuna. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad. Sju enheter från Eskilstuna och Torshälla var på plats för att släcka branden. Ingen person har kommit till skada, uppger räddningstjänsten.

En andra lägenhet påverkad

Strax före klockan halv två var branden under kontroll.

– Det är en lägenhet som är drabbad, vi befarade att branden skulle sprida sig till vinden men som tur är har den klarat sig.

Huset kommer troligtvis inte behöva evakueras.

– Jag har inga uppgifter om det, vi vill ju att folk ska stanna i sina lägenheter eftersom trapphuset är rökfyllt.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet

Vad som kan orsakat branden är ännu inte klarlagt.

– En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, men det är mest en formalitet för att kunna spärra av lägenheten för teknisk undersökning. Det kan mycket väl vara så att brottsrubriceringen kommer ändras eller att anmälan avskrivs helt, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Sju enheter från Eskilstuna och Torshälla var på plats för att släcka branden. Foto: Lars Adolfsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.