Foto: TT

Fyra män misstänks för mordförsök efter bråk i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män sitter anhållna och två andra män är skadade efter ett bråk i Eskilstuna sent på lördagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Klockan 22.39 larmades polisen till en adress i de södra delarna av Eskilstuna med anledning av ett bråk. På platsen greps fyra personer som anhölls av jouråklagare vid fyratiden på morgonen.

Polisens presstalesperson Monica Bergström är förtegen om händelsen.

– Förundersökningen leds av åklagare så jag hänvisar dig dit. Ärendet är dessutom åtkomstskyddat för mig så jag vet faktiskt inget mer, säger Monica Bergström.

Skedde utomhus

Två personer skadades i samband med händelsen, skriver polisen på sin hemsida. Det rör sig om två män, en i 18-årsåldern och en i 40-årsåldern.

De fyra anhållna är alla män. Det rör sig om en man i 20-årsåldern, en i 30-årsåldern och två män i 40-årsåldern. De är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grov misshandel.

Bråket skedde utomhus men upprinnelsen är oklar, enligt Robin Simonsson på Åklagarmyndighetens presstjänst. Han kan inte säga på vilket sätt männen är bekanta med varandra eller om någon sedan tidigare är misstänkt för brott.

Oklart skadeläge

– Jag kan inte gå in på några detaljer om bråket i sig, om det har använts vapen eller några tillhyggen, säger Robin Simonsson.

Om någon av de två skadade männen är allvarligt skadad kan Robin Simonsson inte säga, men polisen har kunnat hålla förhör med dem. De fyra misstänka männen ska förhöras under söndagen.

Vet du mer om händelsen? Har du bilder? Kontakta redaktionen på sormland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.