Fyra misstänkta anlagda bränder i Eskilstuna under natten

Uppdaterad
Publicerad

Sent på måndagskvällen kom första larmet, sedan kom ytterligare tre larm om bränder i containrar och sopkärl under natten. Polisen misstänker att bränderna var anlagda.

Vid klockan 23.19 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Engelbrektsgatan i Eskilstuna med anledning av en brand i en container. 

– Det var en fullt utvecklad brand, så räddningstjänsten fick jobba lite innan man kunde släcka den. I det fallet hade man sett en person springa från platsen innan det började brinna. Sedan fortsatte det, säger Polisens presstalesperson Erik Terneborn. 

Nästa larm inkom vid 02.15-tiden. 

– Ja, då brann det i ett sopkärl vid Djurgårdsvägen som räddningstjänsten fick åka ut och släcka. 

Väktare släckte brand 

– Sen hade vi en container vid Stiga arena, vid ett nybygge. Där var det en väktare som upptäckte detta och lyckades själv släcka branden. Väktaren kände doften av brand redan en timme tidigare, så tog ett tag innan man kunde lokalisera det. 

Det fjärde och sista larmet inkom strax innan klockan 04. 

– Då var det en containerbrand till vid Djurgårdsskolan, nära sjukhuset, som också upptäcktes av en väktare som kunde släcka själv.

Samma person kan ligga bakom alla bränder

– Det känns ganska avancerat att man åkt runt och tänt på. Det finns anledning att kika på om bränderna hänger ihop. Ser man till tid och plats så är det fullt möjligt att samma person kan ligga bakom alla. 

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand och det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Har man sett något får man gärna ringa 114 14 och ge tips. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.