Foto: TT

Fyra misstänkta för misshandel efter bråk på galleria

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep på onsdagseftermiddagen fyra personer misstänkta för misshandel, efter att ett bråk utbrutit på en galleria i Nyköping. Enligt polisen ska det vara ett tiotal personer som slagits mot två andra personer.

Polisen kallades till platsen strax efter 17.00-tiden på onsdagen, då en väktare larmat om att ett bråk brutit ut i gallerian. Det skulle senare visa sig att det var ett tiotal personer som slogs mot två män.

Varför är det bara fyra gripna?

Det är ett logistikproblem, då det bara var två patruller där. Sen är det svårt att direkt säga vem som gjort vad. Men om det finns material från övervakningskameror eller liknande så kan det säkert bli fler gripanden, säger polisens vakthavande befäl Roland Lindkvist.

Enligt polisen kan det röra sig om två falanger av tiggare som bråkat om vem som ska få tigga på vilka platser. Vakthavande kan dock inte säga om någon blivit allvarligt skadad.

– Det uppseendeväckande här var väl inte grovheten, utan snarare att det var så många som gav sig på två personer, säger Roland Lindkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.