Fyra mindre skogsbränder utbröt i samma område utanför Eskilstuna på torsdagskvällen. Foto: Filip Lundh

Fyra skogsbränder utanför Eskilstuna – kvinna anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra mindre skogsbränder utbröt på torsdagskvällen kring Skogstorp utanför Eskilstuna. En kvinna sitter nu anhållen misstänkt för att ha anlagt bränderna.

Fyra mindre skogsbränder utbröt i går kväll kring Skogstorp utanför Eskilstuna.

Larmet kom till räddningstjänsten vid 21.30-tiden. Räddningsstyrkor från Eskilstuna och Västermo åkte till platsen och hjälptes åt med släckningsarbetet.

Eskilstuna

Extra mycket personal

Varje brandhärd mätte cirka tio gånger tio meter.

– Det är ju extremt torrt ute, och då finns det ju alltid risk att det drar iväg. Det var därför vi drog på med extra mycket personal, säger Johan Gustavsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid 23.30 var samtliga brandhärdar släckta.

En person sitter anhållen

Polisen misstänker att bränderna var anlagda.

– När det är brinner på flera ställen kan det vara en indikation på att det handlar om anlagda bränder, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Polisen var på plats och påträffade en kvinna som de höll förhör med. De påträffade också ett vittne, och efter viss utredning kunde en person gripas, skälligen misstänkt för grov skadegörelse genom brand.

Vid ett-tiden på natten anhölls kvinnan av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet