Eskilstunaspelarna Hanna Glas, Olivia Schough, Mimmi Larsson och Emelie Lundberg. Foto: SVT

Så har United-stjärnorna laddat inför EM

Uppdaterad
Publicerad

På söndag drar fotbolls-EM i Nederländerna igång och det svenska landslaget domineras av spelare från Eskilstuna United. Vi träffade de fyra fotbollsspelarna hemma på Tunavallen innan deras avresa.

Premiären för fotbolls-EM är på söndag, men för Sveriges del drar mästerskapet igång först på måndag när man möter den regerande mästaren Tyskland.

Det svenska landslaget har laddat upp i fängelsekläder ute i skogen, men Unitedspelarna har egna trick för att bli EM-klara.

Läs mer: Fotbolls-EM – här är allt du behöver veta

– Jag har laddat upp genom att ha mina nära och kära omkring mig och umgåtts mycket med kompisar, säger forwarden Mimmi Larsson.

– Jag har kollat på bilder från tidigare matcher för att se hur jag har agerat och spelat, säger mittfältaren Hanna Glas. Samma uppladdning har gällt för forwarden Olivia Schough.

– Jag försöker kolla på en del klipp och se vad jag gör bra och vad jag gör sämre för att försöka förbättra det.

– Men sen gäller det att vara väl förberedd både fysiskt och psykiskt, säger målvakten Emelie Lundberg.

”Försvarsspelet har vi satt”

Totalt 16 länder kommer att mötas under årets EM och Sverige siktar mot guld. Om målet uppnås så blir det en blågul vinst för första gången sedan 1984.

Läs mer: Så ser du EM i SVT

– Försvarsspelet har vi ju satt, men sen behöver vi göra mål. Det har vi haft svårt med de senaste landskamperna. Vi är ett lag som springer ganska mycket och får vi kontroll på det så tror jag att vi både kommer kunna försvara målet och även göra mål, säger Emelie Lundberg.

Press och höga förväntningar

Det svenska landslaget har nu stor press på sig, inte minst efter silvermedaljen under OS i Rio, där de svenska damerna för första gången placerade sig på pallen.

– Alla vill så mycket och det är sista dansen med Pia och vi vill ju vinna för hennes skull och även för Sveriges och vår skull. Jag tror att om vi bara behåller lugnet så kommer det inte bli så tufft, säger Emelie Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.