Gängledare frias

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-åring som åtalats för grovt vapenbrott och olaga hot och misstänks ha haft en ledande roll i det gängkrig som pågått i Eskilstuna frias nästan helt av tingsrätten.

31-åringen var en av de första att skottskadas i uppgörelserna och åtalades för grovt vapenbrott, olaga tvång, olaga hot, ringa narkotikabrott och hot mot tjänsteman.

Tingsrätten anser att det inte kunnat bevisas att 31-åringen själv haft några pistoler eller att han med hot tvingat en person att förvara två pistoler och ammunition i en personbil åt honom.

Skotten i Eskilstuna

Hoten mot reportrarna på Eskilstuna-Kuriren anser tingsrätten inte heller vara av den art att han kan fällas för det.

31-åringen döms på två åtalspunkter – för hot mot tjänsteman och ett ringa narkotikabrott. Påföljden blir 100 dagsböter à 50 kronor, men eftersom mannen satt häktad under så pass lång tid anser tingsrätten att böterna inte behöver betalas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Eskilstuna

Mer i ämnet