Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med till Balsta musikslott när seniorerna spelar in Anita Lindbloms gamla hit ”Sånt är livet”. Foto: Mattias Gunnarsson/SVT

Här besöker seniorerna musikstudion – spelar in en riktig klassiker: ”Det där var power”

Publicerad

Nya upplevelser och nya vänner. Det är det viktigaste när Frivilligcentralens seniorer träffas för att testa nya aktiviteter. Den här gången gick de in i Balstas studio för att spela in en riktig klassiker.

Det finns örhängen som aldrig släpper taget, och till dem hör definitivt Anita Lindbloms dänga ”Sånt är livet”. Den tillhör allmänbildningen för landets pensionärer, och är perfekt när en nybildad seniorkör ska göra sin första inspelning i studion.

– Det var en upplevelse, och blev mycket bättre än vad man trodde att det skulle bli, säger Stig Söderlund.

Han har aldrig satt sin fot i en studio tidigare, och säger att sångrösten försvann när han var i målbrottet. Han är dock i fint sällskap, och när han och alla de andra sångarna klämmer i blir det tryck i studion.

– Det där var power, säger inspelningstekniker Mattias Green.

Bakom dagens inspelning står organisationen Frivilligcentralen i Eskilstuna som regelbundet ordnar aktiviteter för seniorer. Tanken är att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre, men också att bjuda på gemenskap och nya upplevelser. Det menar Anna Lybeck, aktivitetsfixare hos Frivilligcentralen.

– För många var det första gången i deras liv som de vågade göra något som en inspelning. Det har varit fantastiskt, säger hon.

Häng med till Balsta musikslott när seniorerna  spelar in Anita Lindbloms gamla hit ”Sånt är livet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.