Foto: SVT

Gnestabornas coronaupplevelser blir utställning

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vår och sommar utan dess like vill nu Gnesta bibliotek dokumentera kommuninvånarnas upplevelser under den surrealistiska tiden som varit. Hur då? Genom en utställning utan begränsningar, ”Jag och corona: Gnesta berättar.”

– Man kan göra på olika sätt. Den enda riktlinjen vi utgår från är att man gör på ett sätt som är bekvämt för en själv. Det kan till exempel vara genom att skriva, måla, skulptera eller fotografera. Allt funkar, säger Sandra Alexandersson, bibliotekarie och ansvarig för utställningen.

Men ännu är mycket som är oklart med utställningen. Den enda som egentligen är fastställt är att den blir av, och att man ska hålla till på biblioteket.

– Vi får se vad vi får in av Gnestaborna, och sedan bygger vi utställningen efter det. Det är därför vi har valt att hålla inlämningstiden lång.

Möjligt att skicka in sin berättelse nu

Fram till och med den 30 oktober går det bra att lämna in sitt bidrag. Men redan nu är det möjligt att skicka in sin berättelse.

Har någon hört av sig och vill delta i utställningen än?

– Vi har pratat med en kille som befann sig i Kina när viruset bröt ut. Han ville ha lite mer tid på sig att finslipa på sin berättelse, men det är på gång, säger Sandra Alexandersson.

Så gör du för att delta i Gnestas coronautställning:

Visa

Fram till den 30 oktober går det bra att lämna sin berättelse eller skapelse till biblioteket i Gnesta eller Stjärnhov, antingen till en bibliotekarie eller i bokinkastet. Det går också bra att skicka in berättelsen via e-post, Facebook eller med post. Läs mer här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet