Kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, Urban Granström (S), flygplatsens styrelseordförande, Emmanuel Menanteau, och Skavsta flygplats vd, Cederic Fechter medverkade på dagens presskonferens. Foto: Robin Persson/SVT

Granström (S): ”Bra att det gick fort”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Urban Granström (S) är nöjd med att en ny vd är på plats efter Peter Steinmetz. Nu börjar arbetet med att få flygplatsen på fötter igen efter avhoppet från Ryanair och coronapandemin.

Nyköpings kommun är tioprocentig delägare i Skavsta flygplats tillsammans med majoritetsägaren Vinci airports, som driver totalt 45 flygplatser runtom i världen.

Den nya vd:n Cédric Fechter presenterades för personalen på Skavsta under tisdagen. En personalstyrka som de senaste månaderna prövats hårt i samband med dels Ryanairs beslut att överge Skavsta som bas och dels effekterna av coronapandemin.

I videon ovan berättar Urban Granström (S) om vad som är viktigt för flygplatsen i nästa steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.