Museichefen Åsa Egeld och antikvarie Elin Eriksson guidar runt på festbordet. Foto: SVT/Lars Adolfsson

Grishuvud, sötgröt och djävulskatter – följ med på 1600-talets julbord

Publicerad

På Rademachersmedjorna har Eskilstuna stadsmuseum dukat upp ett julbord i sann 1600-talsanda.

Mycket är sig likt och mycket är nytt, eller snarare gammalt. Ett festbord till jul på 1600-talet saknar julskinka och sill – men det finns en hel del saker som vi känner igen.

I klippet kan du se antikvarien Elin Eriksson visa upp ett 1600-talsjulbord tillsammans med museichefen Åsa Egeld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.