Polisinsats efter misstänkt hot vid skola i Vagnhärad

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan tio på onsdagsförmiddagen larmades polisen till en skola i Vagnhärad på grund av ett misstänkt grovt olaga hot. En person greps, men släpptes under onsdagseftermiddagen.

– En elev har hotats och i förlängningen även hela skolan, sa polisens presstalesperson Priya G Eklund vid lunchtid.

Senare under tisdagen meddelade polisen att det inte längre finns någon frihetsberövad och att det är oklart vad som kommer hända med ärendet.

Rektorn: Lugnt på skolan

Till SVT Nyheter Sörmland säger skolans rektor att man inte anser att det förekommit hot mot skolan som helhet utan bara mot en elev.

– Det är ett allvarligt hot och vi kommer jobba utifrån det, men i dagsläget är det helt lugnt på skolan. Det har inte varit några akutsituationer, säger rektorn.

Under dagen har skolan informerat vårdnadshavare om händelsen. Enligt rektorn har inga elever varit tvungna att utrymma skolan eller gå hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.