Grupp trängde sig in och hotade duo – nu döms två till fängelse

Publicerad

I september 2017 trängde sig en grupp män in i en lägenhet i Fröslunda. De två personerna som befann sig i lägenheten blev misshandlade och rånade. Nu döms två av besökarna till två års fängelse.

Den aktuella kvällen befann sig lägenhetsinnehavaren och en inneboende släkting i lägenheten när det knackade på dörren. När de tittade ut genom ytterdörrens titthål såg de fyra personer med tillhyggen stå utanför. När de inte öppnade dörren slog männen in balkongdörren och två av dem tog sin in och öppnade ytterdörren.

Försökte fly men stoppades av gärningsmännen

En av personerna i lägenheten försökte fly, men männen hann ifatt honom och drog tillbaka honom. De två släktingarna tvingades sedan med våld lämna ifrån sig bland annat värdehandlingar och smycken. De fick också skärsår eftersom en av männen använde kniv.

Eskilstuna

En granne som uppfattade tumultet ringde polisen, som snart kom till platsen. Två av gärningsmännen lyckades fly genom balkongdörren men två av dem, en 35-åring och en 23-åring, kunde gripas i lägenheten.

Frikändes från misshandelsanklagelse

Männen har nu dömts till två års fängelse för rån, mot sina nekanden. 35-åringen åtalades också för grov misshandel, men frikändes på den punkten eftersom tingsrätten bedömer att det våldet var en del av rånet. 23-åringen döms också för ringa narkotikabrott.

Förutom fängelsestraffet ska männen betala skadestånd på sammanlagt 50 100 kronor till de båda offren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet