Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Guif mötte Lidingö i viktig match

Uppdaterad
Publicerad

Kanske inte vinna eller försvinna – men däremot betydligt svårare för Guif-damerna att kvala till högsta serien vid förlust. Mycket stod på spel i matchen i Skjulstahallen på onsdagskvällen – och laget levererade: vinst.

I mötet med Lidingö krävdes en poäng eller mer för att Guif skulle ta sig direkt till kvalet till högsta handbollsserien.

Säkrade segern

I matchen hemma kopplade Guifs damer greppet om ledningen och i halvtid stod det 15-13. Ledningen behölls även i andra och slutresultatet blev till sist 24-21, vilket gör att ännu en seger kunde föras till protokollet.

Guif-damerna har en stark säsong bakom sig, trots problem med skadade spelare. I och med vinsten på onsdagskvällen får Guifdamerna spela nästa hemmamatch i den nya arenan den nionde april. 

Herrarna i Alingsås

Även Guif:s herrar hade match på onsdagskvällen, på bortaplan i mötet med Alingsås. Den matchen slutade 30-23 till Guifherrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.