Polisen har inlett en förundersökning om rån. Foto: Johan Nilsson/TT

Guldbutik i Gnesta utsatt för rån – rånaren hade en yxa

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen utsattes en guldbutik i centrala Gnesta för ett rån. Enligt polisen ska det ha varit en hotfull situation och rånaren hade en yxa i handen.

Vid 17.30-tiden fick polisen flera samtal via 112 angående ett pågående rån mot en guldsmedsbutik i centrala Gnesta. Polisen åkte till platsen med flera patruller. 

– Vi är där och jobbar för fullt nu. Vi söker efter misstänkta personer och det är avspärrat vid butiken just nu, sa polisens presstalesperson Monica Bergström inledningsvis.

Hotfull situation – gärningsmannen hade en yxa

– Det är en förundersökning om rån som är inledd. Det har varit en hotfull situation och personen hade ett tillhygge i handen men ingen person ska ha kommit till fysisk skada i och med den här händelsen.

Vad var det för tillhygge?

– En yxa.

Gärningsmannen ska enligt uppgifter ha lämnat butiken till fots.

Polisen vill ha tips

– Vi pratar med vittnen och är i behov av att prata med flera vittnen. Vet man något får man gärna höra av sig till oss på 114 14. Vi befinner oss på flera ställen i stan och söker efter misstänkt, eller misstänkta personer, och försöker få en så bra bild som möjligt av vad som hänt.

Avspärrningarna hävdes runt 18.45 och det är ännu oklart vad som stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.