• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Hör ASK:s ordförande Johan Lundström berätta varför man fortsätter att ha öppet i klippet ovan. Foto: SVT

Gym fortsätter hålla öppet – trots ökade smittspridningen

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlänningarna har under en tid avråtts från att besöka exempelvis gym och badhus. Och under gårdagen uppmanade även smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo sörmlänningarna att träna hemma istället. Men på gymmet ASK i Eskilstuna finns det i nuläget inga planer på att stänga.

– Det är fortfarande den enskilde individens ansvar, säger klubbens ordförande Johan Lundström.

Klubben har sedan pandemin bröt ut märkt av att färre tränar. Och sedan de lokala restriktionerna kom för några veckor sedan har man märkt av ännu en minskning.

Planen är att fortsätta hålla öppet, trots att budskapet till Sveriges invånare är att hålla sig borta från bland annat gym. Johan Lundström berättar att man bland annat städar oftare och tillhandahåller handsprit för att skapa en tryggare miljö.

I klippet ovan berättar Johan Lundström vad som skulle få dem att stänga igen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet