Ett odlingstält med diverse cannabisplantor hittades i huset utanför Gnesta. Foto: Polisens förundersökning

Par hade cannabisodling på gård i Sörmland – döms till fängelse

Publicerad

När polisen slog till mot gården utanför Gnesta hittades över 2,5 kilo cannabis. En man och en kvinna har nu dömts till fängelse för att ha drivit en narkotikafabrik på gården.

Ett odlingstält, fläktar, lampor och en våg fanns bland de övriga fynden som polisen gjorde, efter att ha befunnit sig på gården för att söka efter en misstänkt försvunnen person.

Både mannen och kvinnan, som är i 50- respektive 40-årsåldern, erkände i rätten att de hanterat odlingen.

”Gammal hippie” inblandad

Mannen uppgav att de båda lider av smärtor och att den lindras av cannabisolja. De ska därför ha bestämt sig för att tillverka sin egen. Mannen berättade också att de fick cannabisfrön och odlingsutrustning av en ”gammal hippie”.

De döms nu för narkotikabrott till tre månaders fängelse och skyddstillsyn.

Tingsrätten valde att inte utdela ett längre fängelsestraff med hänsyn till att båda tidigare är ostraffade och lever under ordnade förhållanden, och att cannabisen inte ska ha framställts med överlåtelsesyfte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.